Back to News

Naalakkersuisut starter en offentlig høring efter at havde modtaget True North Gems’s ansøgningen om udnyttelsestilladelse

 
7 Juni, 2013 - Vancouver, British Columbia - True North Gems Inc. (the "Selskabet) (TSX-V: TGX) er glad for, at kunne meddele, at Naalakkersuisut (Grønlands Regering) har besluttet, at selskabets ansøgning om udnyttelsestilladelse for Aappaluttoq Rubin Forekomsten i Sydvest Grønland kan gå videre til en offentlig hørings proces.
  
Modtagelsen af ansøgningen er en vigtig milepæl i udviklingen af Aappaluttoq Rubin Projektet; selskabet er nu i dialog med Naalakkersuisut om tidsplanen for de kommende møder. Tidsplanen for dette annonceres senere.
 
“Det er en glæde at kunne give en meddele om den vigtigste del af udviklingen” udtaler Nick Houghton, Administrerende direktør for True North. “De offentlige høringer vil give os en mulighed for at præsentere og forklare, hvordan produktionen af rubin og safir, vil gavne den Grønlandske befolkning”.   
 
Ansøgningen om udnyttelsestilladelse er blevet revideret og tilpasset flere gange, siden den første aflevering i juni 2011 (se pressemeddelelsen dateret d. 13. juni, 2011). Forud for afleveringen har selskabet gennemført konsultationer med befolkningen for, at indarbejde svarene til Vurderingen af Samfundsmæssig Bæredygtighed og Vurderingen af Virkningen på Miljøet. Selskabet har også arbejdet tæt sammen med både Råstofstyrelsen og Naalakkersuisut, for at opnå dette vellykkede resultat. Selskabet ser frem til, at Aappaluttoq Rubin Forekomsten overgår fra efterforskningsfasen til udvindingsfasen og dermed starte Grønlands første ædelstensmine.         
 
Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard siger Jeg ser frem til borgermøderne med borgerne og NGO’erne i Nuuk og Qeqertarsuatsiaat, og jeg håber, at der kommer et stort fremmøde til møderne.”
 
True North Gems Inc. er noteret på TSX Venture Exchange og er engageret i efterforskning og udvikling af grønlandske og nordamerikanske farvede ædelsten. Selskabet er en pioner i farvede ædelsten efterforskning og har i øjeblikket eneretten til Aappaluttoq Rubin og pink safir-projektet i Grønland, eneretten til Tsa da Glisza smaragd minen i Yukon og Beluga Safir minen beliggende på Baffin Island, Nunavut. True North primære fokus er fortsat den kommercielle udvikling af Aappaluttoq Rubin projektet i Grønland.
 Nicholas Houghton,
Administrerende Direktør
 
Telefon: +001 604-687-8055
Webside: www.truenorthgems.com
Email: info@truenorthgems.com